A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Filename: controllers/projetos.php

Line Number: 8

Paço da Serraria | GPA&A
  • Zoom
  • Zoom
  • Zoom

Paço da Serraria

The curves

It’s because of a combination of curve designs that the Santa Tereza Viaduct, the domes of Serraria Souza Pinto and the upward reverse surface of our project for the Palace are related, in a way that finishes, marks and values the Palace’s spot.

The dialogue

The neutrality of the volumes and the wide, ample and clean gesture bring forth the details of the Serraria building, not conflicting with it.

Reintegration

The dihedron that is formed by the annex creates the necessary framing to neutralize all the chaos and fragmentation of the surroundings, thus reintegrating the Serraria to its urban context.

The view

The Serraria, which used to throw its view upon the viaduct, is now enhanced through the dimensional relation established with the new building and with the viaduct, so constituting a vigorous reference within its context.

Main functional features

- Transparent structure – Tall ceiling heights – Living areas, bars and restaurants – Events areas that can function independently or integrated – Independent public and service flows – Covered boarding area

voltar aos projetos

Project name: Paço da Serraria
Architecture: Gustavo Penna, Alexandre Bragança, Ana Paula Silva de Assis, Norberto Bambozzi
Location: Integrated into the Cultural Center called Serraria Souza Pinto, Belo Horizonte – Minas Gerais – Brasil
Year designed: 2001
Projected area: 5.500m2