A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Filename: controllers/projetos.php

Line Number: 8

Renaissance Work Center | GPA&A
  • Zoom
  • Zoom
  • Zoom
  • Zoom

Renaissance Work Center

Belo Horizonte is a city famous for its many corners, and the architectural solutions on them have always been challenging.

The Renaissance building, in all its simplicity, intends to leave a mark at its corner. It is a unique prism, and its outer edge with a 15m high ceiling hall blends itself with the sidewalk out there.

At the top, the opposite gesture is presented. That is where an empty space was left. It is a space ready to be filled with air, with the wind and the blue sky. It is a metaphor. That which we lack is the same thing that makes us human and puts us in search of the other.

Cutting edge technology

The entrance space is open wide and promotes the confluence of the garage ways with the porte-cochère, the event areas and the auditoriums. The reference floor plan was designed as a square to make the many distributions easier, not interfering with the main structure and also avoiding any longitudinal crossings.

The framings were developed using German technology, and the landscaping was planned by the Burle Marx office. The building is certified as energetically efficient by Procel. The Renaissance brings together design and sustainability in one smart building.

voltar aos projetos

Project name: Renaissance Work Center
Architecture: Gustavo Penna , Alexandre Bragança, Norberto Bambozzi, Laura Penna, Priscila Dias Araújo, Letícia Carneiro.
Location: Belo Horizonte/MG
Year designed: 2005
Year completed: 2013
Projected area: 25.000m²
Photos: Jomar Bagança